Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas

€20,90 €39,50 od €20,90
Skladom Skladom Zvoľte variant
Variant
Môžeme doručiť do:
13.12.2024 13.12.2024 Zvoľte variant
Možnosti doručenia
  • Ekvádor Guyas- kakao z provincie Guyas, je celosvetovo známe svojou vysokou kvalitou
  • Pokojnejšie, hlboké kakao
  • Bohatý a jemný chuťový profil, ktorý sa často opisuje ako chuť sušienok, bieleho ovocia, medu, nugátu a kvetinového záveru

Detailné informácie

Podrobný popis

Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas

KAKAO Ekvádor Guyas vlastnosti

Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Pôvod Ekvádor oblasť Guyas
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Energia Pokojnejšie, hlboké kakao
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Energia 100%  prírodná pasta z kakaových bôbov (theobroma cacao)
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Chuťový profil Bohatý a jemný chuťový profil, ktorý sa často opisuje ako chuť sušienok, bieleho ovocia, medu, nugátu a kvetinového záveru
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Sladkosť polosladké
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Odroda Zmes Criollo a Trinitario
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas

Benefity ceremoniálneho kakaa

Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Podporuje kreativitu, koncentráciu
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Zvyšuje vitalitu a imunitu
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Prírodné antidepresívum
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Znižuje stres a napätie
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Vysoký obsah antioxidantov
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Zmierňuje príznaky PMS a menštruačné bolesti

Medicína starých Mayov a Aztékov

Ceremoniálny kakao obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť tvoje telo pred voľnými radikálmi a inými škodlivými látkami. Okrem toho, kakao obsahuje látky, ktoré môžu zlepšiť náladu, uvoľniť stres a podporiť relaxáciu.

Ceremoniálne kakao považujeme za medicínu a tak k nemu aj pristupujeme.
Je využitelné na kakaových ceremóniach , rituáloch, ako náhrada kávy , povzbudenie do tvorivej
energie, či ako meditačný moment pre seba a priateľov.

Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas

100% ceremoniálne kakao

Ceremoniálne kakao je špeciálny druh kakaa, ktorý má výnimočné kvality a používa sa napríklad na rituálne účely. 

Kakao je pripravené z najvyššej kvality kakaa, ktoré sa pestuje s láskou a starostlivosťou. 

Je spracované podľa indiánskej tradície minimálneho zásahu do suroviny.

Toto kakao má hladkú, jemnú a krémovú konzistenciu a vôňu, ktorá ťa vtiahne do príjemného stavu relaxácie.

Drink of the Gods / Nápoj Bohov

Príprava ceremoniálneho kakaa

1.Zámer Určíme si zámer a počas prípravy ho vizualizujeme
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
4.Zalejeme Zalejeme zohriatou vodou alebo mliekom
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
2.Zohrejeme  70-75°C vodu alebo mlieko podľa chuti
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
5.Vyšľaháme Vyšľaháme aby sme mali peknú penu
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
3.Odvážime 15-30g hmoty podľa chuti a zámeru (plná ceremoniálna dávka je 42g)
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
6.Vychutnávame Sprítomníme sa a vychutnávame všetkými zmyslami
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas
Ceremoniálne kakao Ekvádor Guyas

História

Ceremoniálne kakao má hlboké korene v kultúrach Strednej a Južnej Ameriky, najmä v kultúrach Inkov, Majov a Aztékov. Tieto kultúry uctievali kakao ako posvätné nápoje a používali ho nielen ako nápoj, ale aj ako platidlo.   Aztékovia v Mexiku považovali kakao za jednu z najdôležitejších plodín a používali ho na rituálne účely. Na svojich ceremoniách si pripravovali kakao nápoj zvaný xocolātl, ktorý obsahoval kakaové bôby, vodu, chilli, korenie a iné príchute. Tento nápoj bol príliš hojne používaný na to, aby bol denným nápojom, ale bol považovaný za posvätný nápoj, ktorý bol spojený s božskými bytosťami. Po dobytí Mexika španielskymi dobyvateľmi v 16. storočí sa kakao dostalo do Európy. V Európe sa kakao začalo používať ako nápoj pre vyššie spoločenské vrstvy. Na konci 18. storočia sa začal rozvíjať priemysel s výrobou čokolády a kakaových výrobkov. Postupne sa kakao stalo bežným nápojom po celom svete, ale jeho spojenie s rituálmi a posvätnými praktikami sa postupne strácalo. V posledných desaťročiach sa však záujem o ceremoniálne použitie kakaa obnovil, najmä v oblastiach, kde sa kakao tradične pestuje. Mnohé kultúry v Strednej a Južnej Amerike si zachovali svoje tradície s kakaom ako posvätným nápojom a v súčasnosti existuje celá komunita zasvätená ceremoniálnemu použitiu kakaa, ktorá ho používa ako nástroj pre duchovný rast a transformáciu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: