Pôvod V regióne Beni sa pestuje veľmi jedinečná, originálna odroda - Cacao Benian
RAW Toto surové kakao bolo vyrobené pri teplotách nižších ako 42 stupňov celzia, pričom si zachovala svoju prirodzenú chuť a nutričné vlastnosti.
Energia jemné večerné kakao
Chuťový profil Vyznačuje mierne kvetinovými tónmi a zemitou, čokoládovou chuťou
Sladkosť polosladké
Certifikácia Organická kvalita
Certifikácia Fair and Direct Trade
Odroda 100% Beniano
❤️ Otvorte svoje srdce
Kakao je známe už od pradávna svojou silou otvárať srdce. Je to priamy dôsledok molekuly anandamidu, známej ako „molekula blaženosti“. Ide o neurotransmiter, ktorý v ľudskom tele podporuje pocity radosti, uvoľnenia a eufórie, čím prispieva k celkovej pohode a šťastiu!
🎯Zlepšuje sústredenie
Zostaňte po vypití kakaa laserovo sústredení vďaka fenyletylamínu. Prírodná zlúčenina, ktorá v ľudskom tele pôsobí ako stimulant a zlepšovač nálady a často sa uvoľňuje vo chvíľach príťažlivosti a lásky. Zlúčenina je známa tým, že podporuje pocity šťastia, potešenia, kreativity a zvýšeného sústredenia, vďaka čomu získate výhodu byť najlepší!
🔋Povzbudenie energie
Preleťte svojím dňom po vypití vytúženej šálky obradného kakaa. Zlúčenina teobromín je prírodný stimulant podobný kofeínu. Avšak namiesto toho, aby spúšťal kortizol (t. j. váš stresový hormón) a spôsoboval vám tie nervózne vedľajšie účinky, teobromín pôsobí ako vazodilatátor. V podstate to znamená, že teobromín otvára vaše cievy a vaše srdce nemusí tak tvrdo pracovať. Účinky teobromínu sú mierne a dlhotrvajúce, čo vám dodá energiu na celý deň.
💪🏻Boost pre vaše zdravie
Vďaka živinám, ako sú horčík, železo a draslík, vám kakao pomáha tým, že podporuje fungovanie svalov a reguluje hladinu energie. Okrem toho je plný flavonoidov, patriacich do skupiny antioxidantov, známych svojimi protizápalovými účinkami a reguláciou krvného tlaku!
🧘🏼♂️Zlepšite spojenie so sebou
Kombinácia prírodných stimulantov v kakau podporuje pocit optimistickej uvoľnenej bdelosti. Tento pocit pomáha ponoriť sa hlboko do svojho vnútra a obavy sa ľahko zmierňujú! Používajte ho s vedomím a zámerom, obradné kakao potom môžete použiť ako silný aktivačný nástroj v kombinácii s meditáciou a prácou s dychom. Ak ste pripravení zvýšiť svoju úroveň, toto je to, čo potrebujete!
🍫Esenciu kakaovníka priamo k vám domov
Šetrné spracovanie kakaových bôbov zachováva ich autentickú kakaovú arómu a hmota má jemnozrnnú konzistenciu. Mierne horkokyslá a zároveň zemitá chuť prináša esenciu kakaovníka priamo k vám domov
Medicína starých Mayov a Aztékov
Ceremoniálny kakao obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť tvoje telo pred voľnými radikálmi a inými škodlivými látkami. Okrem toho, kakao obsahuje látky, ktoré môžu zlepšiť náladu, uvoľniť stres a podporiť relaxáciu.
Ceremoniálne kakao považujeme za medicínu a tak k nemu aj pristupujeme. Je využitelné na kakaových ceremóniach , rituáloch, ako náhrada kávy , povzbudenie do tvorivej energie, či ako meditačný moment pre seba a priateľov.
100% ceremoniálne kakao
Ceremoniálne kakao je špeciálny druh kakaa, ktorý má výnimočné kvality a používa sa napríklad na rituálne účely.
Kakao je pripravené z najvyššej kvality kakaa, ktoré sa pestuje s láskou a starostlivosťou.
Je spracované podľa indiánskej tradície minimálneho zásahu do suroviny.
Toto kakao má hladkú, jemnú a krémovú konzistenciu a vôňu, ktorá ťa vtiahne do príjemného stavu relaxácie.
Drink of the Gods / Nápoj Bohov
V súlade s prírodou
Mimoriadne cenné kakao pochádza z Bolívie. V regióne Beni sa pestuje veľmi jedinečná, originálna odroda - „Cacao Beniano“. Táto odroda môže rásť voľne a miestni obyvatelia ju zbierajú tradičným spôsobom v neporušenom a prirodzenom dažďovom pralese, kde sa aj fermentuje. Divoký zber dlhodobo chráni dažďový prales pred odlesňovaním a zaberaním pôdy, pretože vysoká kvalita kakaa zabezpečuje miestnym obyvateľom neustále rastúci príjem. Tým sa nielen chráni príroda, ale zároveň sa podporuje povedomie o význame dažďového pralesa v jeho pôvodnej podobe.
Benefity ceremoniálneho kakaa
Podporuje kreativitu, koncentráciu
Zvyšuje vitalitu a imunitu
Prírodné antidepresívum
Znižuje stres a napätie
Vysoký obsah antioxidantov
Zmierňuje príznaky PMS a menštruačné bolesti
Príprava ceremoniálneho kakaa
1.Zámer Určíme si zámer a počas prípravy ho vizualizujeme
4.Zalejeme Zalejeme zohriatou vodou alebo mliekom
2.Zohrejeme 70-75°C vodu alebo mlieko (ideálne rastlinné) podľa chuti
5.Vyšľaháme Vyšľaháme aby sme mali peknú penu
3.Odvážime 15-30g hmoty podľa chuti a zámeru (plná ceremoniálna dávka je 42g)
6.Vychutnávame Sprítomníme sa a vychutnávame všetkými zmyslami
História
Ceremoniálne kakao má hlboké korene v kultúrach Strednej a Južnej Ameriky, najmä v kultúrach Inkov, Majov a Aztékov. Tieto kultúry uctievali kakao ako posvätné nápoje a používali ho nielen ako nápoj, ale aj ako platidlo. Aztékovia v Mexiku považovali kakao za jednu z najdôležitejších plodín a používali ho na rituálne účely. Na svojich ceremoniách si pripravovali kakao nápoj zvaný xocolātl, ktorý obsahoval kakaové bôby, vodu, chilli, korenie a iné príchute. Tento nápoj bol príliš hojne používaný na to, aby bol denným nápojom, ale bol považovaný za posvätný nápoj, ktorý bol spojený s božskými bytosťami. Po dobytí Mexika španielskymi dobyvateľmi v 16. storočí sa kakao dostalo do Európy. V Európe sa kakao začalo používať ako nápoj pre vyššie spoločenské vrstvy. Na konci 18. storočia sa začal rozvíjať priemysel s výrobou čokolády a kakaových výrobkov. Postupne sa kakao stalo bežným nápojom po celom svete, ale jeho spojenie s rituálmi a posvätnými praktikami sa postupne strácalo. V posledných desaťročiach sa však záujem o ceremoniálne použitie kakaa obnovil, najmä v oblastiach, kde sa kakao tradične pestuje. Mnohé kultúry v Strednej a Južnej Amerike si zachovali svoje tradície s kakaom ako posvätným nápojom a v súčasnosti existuje celá komunita zasvätená ceremoniálnemu použitiu kakaa, ktorá ho používa ako nástroj pre duchovný rast a transformáciu.