RAW Toto surové kakao bolo vyrobené pri teplotách nižších ako 42 stupňov celzia, pričom si zachovala svoju prirodzenú chuť a nutričné vlastnosti.
Energia Energia tohto kakaa je úplne výnimočná a vezme vás presne tam, kam práve potrebujete
Chuťový profil Aróma sa vinie od ovocno-kvetinových esencií až po horkosladkú kyslosť surového kakaa, ukončené zemitou príchuťou plodov zeme
Sladkosť veľmi vyvážená chuť
Odroda 100% Forastero
100% ceremoniálne kakao
Ceremoniálne kakao je špeciálny druh kakaa, ktorý má výnimočné kvality a používa sa napríklad na rituálne účely.
Kakao je pripravené z najvyššej kvality kakaa, ktoré sa pestuje s láskou a starostlivosťou.
Je spracované podľa indiánskej tradície minimálneho zásahu do suroviny.
Toto kakao má hladkú, jemnú a krémovú konzistenciu a vôňu, ktorá ťa vtiahne do príjemného stavu relaxácie.
Medicína starých Mayov a Aztékov
Ceremoniálny kakao obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť tvoje telo pred voľnými radikálmi a inými škodlivými látkami. Okrem toho, kakao obsahuje látky, ktoré môžu zlepšiť náladu, uvoľniť stres a podporiť relaxáciu.
Ceremoniálne kakao považujeme za medicínu a tak k nemu aj pristupujeme. Je využitelné na kakaových ceremóniach , rituáloch, ako náhrada kávy , povzbudenie do tvorivej energie, či ako meditačný moment pre seba a priateľov.
Drink of the Gods / Nápoj Bohov
Benefity ceremoniálneho kakaa
Podporuje kreativitu, koncentráciu
Zvyšuje vitalitu a imunitu
Prírodné antidepresívum
Znižuje stres a napätie
Vysoký obsah antioxidantov
Zmierňuje príznaky PMS a menštruačné bolesti
V súlade s prírodou
Spojili sme sily s našimi bratmi a sestrami z Bali. V duchu spoločnej harmónie a úcty k prírode sa na tomto ostrovnom svätom mieste, obklopenom tajomstvom večnej zelene, rodí surová kakaová hmota z najčistejších plodov Forastero.
Táto farma praktizuje tradičné metódy pestovania, ktoré sú v súlade s balijskými princípmi „Tri Hita Karana“ - filozofia, ktorá zdôrazňuje vyvážený vzťah medzi človekom, prírodou a duchovným svetom
Príprava ceremoniálneho kakaa
1.Zámer Určíme si zámer a počas prípravy ho vizualizujeme
4.Zalejeme Zalejeme zohriatou vodou alebo mliekom
2.Zohrejeme 70-75°C vodu alebo mlieko podľa chuti
5.Vyšľaháme Vyšľaháme aby sme mali peknú penu
3.Odvážime 15-30g hmoty podľa chuti a zámeru (plná ceremoniálna dávka je 42g)
6.Vychutnávame Sprítomníme sa a vychutnávame všetkými zmyslami
História
Ceremoniálne kakao má hlboké korene v kultúrach Strednej a Južnej Ameriky, najmä v kultúrach Inkov, Majov a Aztékov. Tieto kultúry uctievali kakao ako posvätné nápoje a používali ho nielen ako nápoj, ale aj ako platidlo. Aztékovia v Mexiku považovali kakao za jednu z najdôležitejších plodín a používali ho na rituálne účely. Na svojich ceremoniách si pripravovali kakao nápoj zvaný xocolātl, ktorý obsahoval kakaové bôby, vodu, chilli, korenie a iné príchute. Tento nápoj bol príliš hojne používaný na to, aby bol denným nápojom, ale bol považovaný za posvätný nápoj, ktorý bol spojený s božskými bytosťami. Po dobytí Mexika španielskymi dobyvateľmi v 16. storočí sa kakao dostalo do Európy. V Európe sa kakao začalo používať ako nápoj pre vyššie spoločenské vrstvy. Na konci 18. storočia sa začal rozvíjať priemysel s výrobou čokolády a kakaových výrobkov. Postupne sa kakao stalo bežným nápojom po celom svete, ale jeho spojenie s rituálmi a posvätnými praktikami sa postupne strácalo. V posledných desaťročiach sa však záujem o ceremoniálne použitie kakaa obnovil, najmä v oblastiach, kde sa kakao tradične pestuje. Mnohé kultúry v Strednej a Južnej Amerike si zachovali svoje tradície s kakaom ako posvätným nápojom a v súčasnosti existuje celá komunita zasvätená ceremoniálnemu použitiu kakaa, ktorá ho používa ako nástroj pre duchovný rast a transformáciu.