Ceremoniálne kakao RAW Bali

€44,90
Momentálne nedostupné
Možnosti doručenia

Detailné informácie

Podrobný popis

Ceremoniálne kakao RAW Bali

KAKAO Bali vlastnosti

Ceremoniálne kakao RAW Bali
Pôvod Bali
Ceremoniálne kakao RAW Bali
RAW Toto surové kakao bolo vyrobené pri teplotách nižších ako 42 stupňov celzia, pričom si zachovala svoju prirodzenú chuť a nutričné vlastnosti.
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Energia Energia tohto kakaa je úplne výnimočná a vezme vás presne tam, kam práve potrebujete
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Chuťový profil Aróma sa vinie od ovocno-kvetinových esencií až po horkosladkú kyslosť surového kakaa, ukončené zemitou príchuťou plodov zeme
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Sladkosť veľmi vyvážená chuť
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Odroda 100% Forastero 
Ceremoniálne kakao RAW Bali

100% ceremoniálne kakao

Ceremoniálne kakao je špeciálny druh kakaa, ktorý má výnimočné kvality a používa sa napríklad na rituálne účely. 

Kakao je pripravené z najvyššej kvality kakaa, ktoré sa pestuje s láskou a starostlivosťou. 

Je spracované podľa indiánskej tradície minimálneho zásahu do suroviny.

Toto kakao má hladkú, jemnú a krémovú konzistenciu a vôňu, ktorá ťa vtiahne do príjemného stavu relaxácie.

Medicína starých Mayov a Aztékov

Ceremoniálny kakao obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť tvoje telo pred voľnými radikálmi a inými škodlivými látkami. Okrem toho, kakao obsahuje látky, ktoré môžu zlepšiť náladu, uvoľniť stres a podporiť relaxáciu.

Ceremoniálne kakao považujeme za medicínu a tak k nemu aj pristupujeme.
Je využitelné na kakaových ceremóniach , rituáloch, ako náhrada kávy , povzbudenie do tvorivej
energie, či ako meditačný moment pre seba a priateľov.

Ceremoniálne kakao RAW Bali

Drink of the Gods / Nápoj Bohov

Ceremoniálne kakao RAW Bali

Benefity ceremoniálneho kakaa

Ceremoniálne kakao RAW Bali
Podporuje kreativitu, koncentráciu
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Zvyšuje vitalitu a imunitu
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Prírodné antidepresívum
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Znižuje stres a napätie
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Vysoký obsah antioxidantov
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Zmierňuje príznaky PMS a menštruačné bolesti
Ceremoniálne kakao RAW Bali

V súlade s prírodou

Spojili sme sily s našimi bratmi a sestrami z Bali. V duchu spoločnej harmónie a úcty k prírode sa na tomto ostrovnom svätom mieste, obklopenom tajomstvom večnej zelene, rodí surová kakaová hmota z najčistejších plodov Forastero. 

Táto farma praktizuje tradičné metódy pestovania, ktoré sú v súlade s balijskými princípmi „Tri Hita Karana“ - filozofia, ktorá zdôrazňuje vyvážený vzťah medzi človekom, prírodou a duchovným svetom

Príprava ceremoniálneho kakaa

1.Zámer Určíme si zámer a počas prípravy ho vizualizujeme
Ceremoniálne kakao RAW Bali
4.Zalejeme Zalejeme zohriatou vodou alebo mliekom
Ceremoniálne kakao RAW Bali
2.Zohrejeme  70-75°C vodu alebo mlieko podľa chuti
Ceremoniálne kakao RAW Bali
5.Vyšľaháme Vyšľaháme aby sme mali peknú penu
Ceremoniálne kakao RAW Bali
3.Odvážime 15-30g hmoty podľa chuti a zámeru (plná ceremoniálna dávka je 42g)
Ceremoniálne kakao RAW Bali
6.Vychutnávame Sprítomníme sa a vychutnávame všetkými zmyslami
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Ceremoniálne kakao RAW Bali
Ceremoniálne kakao RAW Bali

História

Ceremoniálne kakao má hlboké korene v kultúrach Strednej a Južnej Ameriky, najmä v kultúrach Inkov, Majov a Aztékov. Tieto kultúry uctievali kakao ako posvätné nápoje a používali ho nielen ako nápoj, ale aj ako platidlo.   Aztékovia v Mexiku považovali kakao za jednu z najdôležitejších plodín a používali ho na rituálne účely. Na svojich ceremoniách si pripravovali kakao nápoj zvaný xocolātl, ktorý obsahoval kakaové bôby, vodu, chilli, korenie a iné príchute. Tento nápoj bol príliš hojne používaný na to, aby bol denným nápojom, ale bol považovaný za posvätný nápoj, ktorý bol spojený s božskými bytosťami. Po dobytí Mexika španielskymi dobyvateľmi v 16. storočí sa kakao dostalo do Európy. V Európe sa kakao začalo používať ako nápoj pre vyššie spoločenské vrstvy. Na konci 18. storočia sa začal rozvíjať priemysel s výrobou čokolády a kakaových výrobkov. Postupne sa kakao stalo bežným nápojom po celom svete, ale jeho spojenie s rituálmi a posvätnými praktikami sa postupne strácalo. V posledných desaťročiach sa však záujem o ceremoniálne použitie kakaa obnovil, najmä v oblastiach, kde sa kakao tradične pestuje. Mnohé kultúry v Strednej a Južnej Amerike si zachovali svoje tradície s kakaom ako posvätným nápojom a v súčasnosti existuje celá komunita zasvätená ceremoniálnemu použitiu kakaa, ktorá ho používa ako nástroj pre duchovný rast a transformáciu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: