Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI

Tip
Značka: Monks
€19,90 €38,50 od €19,90
Skladom Skladom Zvoľte variant
Variant
Môžeme doručiť do:
16.7.2024 16.7.2024 Zvoľte variant
Možnosti doručenia
  • Ekvádor Manabi - kakao z provincie Manabi, je celosvetovo známe svojou vysokou kvalitou
  • Pokojnejšie, hlboké kakao
  • Ide o odrodu charakteristickú mliečno-čokoládovou chuťou s jemnými tónmi tropického ovocia. Má mierne kyslastú a veľmi osviežujúcu chuť a hustú a hodvábnu štruktúru

Detailné informácie

Podrobný popis

Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI

KAKAO Ekvádor MANABI vlastnosti

Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Pôvod Ekvádor Manabi - kakao z provincie Manabi, je celosvetovo známe svojou vysokou kvalitou
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Energia Pokojnejšie, hlboké kakao
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Energia 100% organická, prírodná pasta z kakaových bôbov (theobroma cacao)
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Chuťový profil Ide o odrodu charakteristickú mliečno-čokoládovou chuťou s jemnými tónmi tropického ovocia. Má mierne kyslastú a veľmi osviežujúcu chuť a hustú a hodvábnu štruktúru
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Sladkosť polosladké
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Odroda 70% Trinitario - 30% Forastero 
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI

Benefity ceremoniálneho kakaa

Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Podporuje kreativitu, koncentráciu
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Zvyšuje vitalitu a imunitu
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Prírodné antidepresívum
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Znižuje stres a napätie
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Vysoký obsah antioxidantov
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Zmierňuje príznaky PMS a menštruačné bolesti

Medicína starých Mayov a Aztékov

Ceremoniálny kakao obsahuje vysoké množstvo antioxidantov, ktoré pomáhajú chrániť tvoje telo pred voľnými radikálmi a inými škodlivými látkami. Okrem toho, kakao obsahuje látky, ktoré môžu zlepšiť náladu, uvoľniť stres a podporiť relaxáciu.

Ceremoniálne kakao považujeme za medicínu a tak k nemu aj pristupujeme.
Je využitelné na kakaových ceremóniach , rituáloch, ako náhrada kávy , povzbudenie do tvorivej
energie, či ako meditačný moment pre seba a priateľov.

Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI

100% ceremoniálne kakao

Ceremoniálne kakao je špeciálny druh kakaa, ktorý má výnimočné kvality a používa sa napríklad na rituálne účely. 

Kakao je pripravené z najvyššej kvality kakaa, ktoré sa pestuje s láskou a starostlivosťou. 

Je spracované podľa indiánskej tradície minimálneho zásahu do suroviny.

Toto kakao má hladkú, jemnú a krémovú konzistenciu a vôňu, ktorá ťa vtiahne do príjemného stavu relaxácie.

Drink of the Gods / Nápoj Bohov

Príprava ceremoniálneho kakaa

1.Zámer Určíme si zámer a počas prípravy ho vizualizujeme
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
4.Zalejeme Zalejeme zohriatou vodou alebo mliekom
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
2.Zohrejeme  70-75°C vodu alebo mlieko podľa chuti
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
5.Vyšľaháme Vyšľaháme aby sme mali peknú penu
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
3.Odvážime 15-30g hmoty podľa chuti a zámeru (plná ceremoniálna dávka je 42g)
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
6.Vychutnávame Sprítomníme sa a vychutnávame všetkými zmyslami
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI
Ceremoniálne kakao Ekvádor MANABI

História

Ceremoniálne kakao má hlboké korene v kultúrach Strednej a Južnej Ameriky, najmä v kultúrach Inkov, Majov a Aztékov. Tieto kultúry uctievali kakao ako posvätné nápoje a používali ho nielen ako nápoj, ale aj ako platidlo.   Aztékovia v Mexiku považovali kakao za jednu z najdôležitejších plodín a používali ho na rituálne účely. Na svojich ceremoniách si pripravovali kakao nápoj zvaný xocolātl, ktorý obsahoval kakaové bôby, vodu, chilli, korenie a iné príchute. Tento nápoj bol príliš hojne používaný na to, aby bol denným nápojom, ale bol považovaný za posvätný nápoj, ktorý bol spojený s božskými bytosťami. Po dobytí Mexika španielskymi dobyvateľmi v 16. storočí sa kakao dostalo do Európy. V Európe sa kakao začalo používať ako nápoj pre vyššie spoločenské vrstvy. Na konci 18. storočia sa začal rozvíjať priemysel s výrobou čokolády a kakaových výrobkov. Postupne sa kakao stalo bežným nápojom po celom svete, ale jeho spojenie s rituálmi a posvätnými praktikami sa postupne strácalo. V posledných desaťročiach sa však záujem o ceremoniálne použitie kakaa obnovil, najmä v oblastiach, kde sa kakao tradične pestuje. Mnohé kultúry v Strednej a Južnej Amerike si zachovali svoje tradície s kakaom ako posvätným nápojom a v súčasnosti existuje celá komunita zasvätená ceremoniálnemu použitiu kakaa, ktorá ho používa ako nástroj pre duchovný rast a transformáciu.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: